Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2010. március 16., kedd

8.

Almás piskótatorta

Hozzávalók

7 tojás szétválasztva
1 bögre (25 dkg) cukor
1 citrom leve (3 evőkanál)
½ bögre (125 ml) forróvíz
¾ bögre (19 dkg) krumpli keményítő
½ bögre (12,5 dkg) darált mogyorófélék
2 vékonyra szeletelt alma

Elkészítése

Válasszuk szét a tojásokat. Verjük keményre a tojásfehérjét ½ bögre (12,5 dkg) cukorral. Tegyük félre. A tojások sárgáját, a maradék cukrot, a citromlét, a vizet, a keményítót és a mogyoróféléket keverjük össze, és fokozatosan keverjük hozzá a fehérjehabot. A felszeletelt almát a legvégén adjuk hozzá. Süssük nagyon alacsony lángon 45 percig. Borítsuk egy üvegre és úgy hagyjuk kihűlni.

Pálcikás banánjégkrém

Hozzávalók

6 db banán
1,5 bögre (37,5 dkg) darált dió/mogyoró
12 pálcika vagy műanyag kanál

Elkészítése
A banánokat vágjuk félbe és ezeket a feleket hengergessük a dióba. Nyomjuk a közepébe a pálcikát vagy kanalat. Csomagoljuk alufóliába és fagyasszuk le.

12 adag lesz belőle.

Mini habcsók

Hozzávalók

4 db. Tojásfehérje
0,5 teáskanál só
1 bögre (25 dkg) cukor
1 bögre (25 dkg) apróra vágott mogyoró/dió

Elkészítése

A tojásfehérjékből verjünk kemény habot. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a sót. Keverjük bele a diót/mogyorót egy spatulával. Teáskanálnyi nagyságú adagokat tegyünk egy tepsibe és süssük 120 fokon 50-60 percig.

Pészachi piskótatorta

Hozzávalók

7 db tojás szétválasztva
1 egész tojás
1 bögre (25 dkg) keményítő kétszer átszitálva
fél citrom leve
1,5 bögre (37,5 dkg) cukor

Elkészítése

Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjékből verjünk kemény habot fokozatosan hozzádva a cukrot, a sárgáját pedig verjük fel egy külön tálban. Adjuk a sárgájához a citromlét és ezt a keveréket óvatosan adjuk hozzá a fehérjehabhoz. Apránként adjuk hozzá a keményítőt is. Öntsük kizsírozott kuglófformába és süssük 175 fokon 70 percet. A formából kiborítva hagyjuk kihűlni.

Jeges ananászturmix

Hozzávalók

1 db nagyon érett ananász
10 érett banán
fél citrom leve (kb. 1,5 evőkanál)
víz, amennyi szükséges

Elkészítése

Hámozzuk meg az ananászt és egy robotgépben daráljuk apróra, vagy kézzel vágjuk nagyon apró darabokra. Pürésítsük a banánt és keverjük össze az ananásszal és a citromlével. Ha túl sűrű, adjunk hozzá vizet. Tálalásig fagyasszuk le.

12 főre elegendő adag.

Nincsenek megjegyzések: