Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2010. március 17., szerda

13.

Narancs-kivi saláta

Alacsony szénhidrát és zsírtartalmú
6 adag

Hozzávalók

A salátához:

2 kisebb római saláta
2 kis kivi meghámozva, felkarikázva
1 kis narancs, meghámozva és a kivinél kétszer vastagabb karikákra vágva

Az öntethez::

1,5 teáskanál dió- vagy olívaolaj
3 evőkanál almabor vagy pezsgőecet
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál víz
1 evőkanál cukornak megfelelő mennyiségű édesítőszer
Só és bors ízlés szerint

Elkészítése

Mossuk meg a salátát. Szárítsuk meg és tépkedjük apró darabkákra. Tegyük a salátát arra a tálra, amin fel akarjuk szolgálni, és körkörösen halmozzuk rá a kivit és a narancsot. Egy tálban keverjük össze az olajat, az ecetet, a citromlét, a vizet, a cukorpótlót, a sót és a borsot. Locsoljuk meg vele a salátát és díszítsük vöröshagyma karikákkal és mandulával.

Céklasaláta

Alacsony szénhidrát és zsírtartalmú
8-10 főre elgendő adag

Hozzávalók

A salátához:

Főtt cékla felkarikázva
1 póréhagyma fehér része
1 kisebb vöröshagyma meghámozva, felvágva

Az öntethez::

2-3 evőkanál ecet vagy citromlé
2 evőkanál olívaolaj
3 tasak édesítőszer
1 kemény tojás és 2 tojás keményre főtt fehérje felszeletelve (opcionális)

Keverjük össze a salátának valókat egy tálban, a másikban pedig az öntetnek valókat. Öntsük az öntetet a salátára és a végén adjuk hozzá a tojást, majd keverjük át egy kicsit.

Nincsenek megjegyzések: