Spenótos-gombás saláta
Előkészítés: 10 perc
Főzési idő: 5 perc
Adag: 6-8 főre elegendő
Hozzávalók
A salátához
1 evőkanál olívaolaj
17 dkg gomba
30 dkg spenótlevél (kicsi levelek)
1 vöröshagyma vékony szeletekre vágva
10 koktélparadicsom félbevágva
Az öntethez
125 ml olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál majonéz
1 teáskanál zúzott fokhagyma
0,5 teáskanál cukor
0,5 teáskanál só
Elkészítése
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon. Pirítsuk rajta a gombát 5 percig majd tegyük félre. Tegyük a spenótleveleket, a hagymát és a paradicsomot egy salátástálba. Egy kis tálkában keverjük krémesre az öntet hozzávalóit és öntsük a salátára. A gombát halmozzuk a tetejére, rázogassuk meg az edényt és tálaljuk a salátát.
Tipp: Ha szeretjük a rukolát, akkor azt is használhatunk a salátánkhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése