Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2010. március 17., szerda

18.

Spenótos-gombás saláta

Előkészítés: 10 perc
Főzési idő: 5 perc
Adag: 6-8 főre elegendő

Hozzávalók

A salátához

1 evőkanál olívaolaj
17 dkg gomba
30 dkg spenótlevél (kicsi levelek)
1 vöröshagyma vékony szeletekre vágva
10 koktélparadicsom félbevágva

Az öntethez

125 ml olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál majonéz
1 teáskanál zúzott fokhagyma
0,5 teáskanál cukor
0,5 teáskanál só

Elkészítése

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon. Pirítsuk rajta a gombát 5 percig majd tegyük félre. Tegyük a spenótleveleket, a hagymát és a paradicsomot egy salátástálba. Egy kis tálkában keverjük krémesre az öntet hozzávalóit és öntsük a salátára. A gombát halmozzuk a tetejére, rázogassuk meg az edényt és tálaljuk a salátát.

Tipp: Ha szeretjük a rukolát, akkor azt is használhatunk a salátánkhoz.

Nincsenek megjegyzések: