Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2010. március 17., szerda

17.

Káposztaleves

Előkészítés: 4 perc
Főzési idő: legalább 2 óra
Adag: 6-8 főre elegendő

Hozzávalók

1 evőkanál olívaolaj
0,5 kg kockára vágott marhahús
0,5 kg reszelt fehérkáposzta
0,5 kg zúzott paradicsom
0,5 l paradicsomszósz
7,5 dl víz
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál fehér ecet
12,5 dkg barnacukor
6,25 dkg kristálycukor
0,5 teáskanál hagymapor
1 evőkanál tengeri só

Elkészítése

Mossuk és szárítsuk meg a húst. Egy lábosban melegítsük fel az olívaolajat és barnítsuk rajta a marhahúst 2 percig, folyamatosan keverve. Adjuk hozzá a káposztát, a paradicsomot, a paradicsomszószt, a vizet, a citromlét, az ecetet, a kétféle cukrot, a hagymaport és a sót. Forraljuk fel és szedjük le a habját. Vegyük le a lángot és főzzük legalább 2 órán át. Tovább is főzhetjük, ha azt szeretnénk, hogy még jobban összeérjenek az ízek.

Tipp: Jellegzetes ízt ad neki egy teáskanálnyi bors.

Nincsenek megjegyzések: