Klasszikus csirkehúsleves
Előkészítés: 15 perc
Főzési idő: 1 óra 45 perc
Adag: 6-8 főre elegendő
Hozzávalók
1,5 kg csirke 8 részre vágva
3 liter víz
1 nagy répa meghámozva, falatnyi darabokra vágva
1 nagy fehérrépa meghámozva, falatnyi darabokra vágva
1 nagy hagyma falatnyi darabokra vágva
1 nagy karalábé meghámozva, faltnyi darabokra vágva
4 közepes szál zeller
15 szál petrezselyem, 15 szál kapor
1 evőkanál egész feketebors
3 evőkanál Osem Consommé Mix
1 db csirkehúsleves kocka
Díszítésnek extra petrezselyem vagy kapor (opcionális)
Elkészítése
Mossuk meg a csirkét és tegyük egy lábosba. Adjunk hozzá vizet és forraljuk fel nagy lángon. Szedjük le a habját, vegyük le a lángot és adjuk hozzá a répát, a karalábét, a hagymát, a fehérrépát, a zellert a petrezselymet, a kaport, a consommé mixet és a leveskockát. Főzzük lefedve másfél órát. Vegyük ki a petrezselymet és a kaprot. A húst válasszuk le a csontról és tegyünk egy keveset mindenkinek a tányérjába. Kanalazzuk rá a levest és a zöldségeket. Ha szeretjük, díszíthetjük petrezselyemmel és kaporral közvetlenük tálalás előtt. Ha akarjuk, éjszakára le is hűthetjük. Ez esetben azonban tálalás előtt szedjük le a tetejéről a felgyülemlett zsírt.
Mangós-Epres leves
Előkészítés: 9 perc
Hűtési idő:2 óra
Adag: 4 főre elegendő
Hozzávalók
4 db mangó meghámozva, kimagozva
25 dkg friss eper megmosva, kicsumázva
0,5 liter kávétejszín (ha nem tejes étkezéshez készül a leves, akkor tejmentes)
12,5 dl fehérbor
1 teáskanál vanília aroma
mentalevelek a díszítéshez (opcionális)
Elkészítése
Egy turmixgépben turmixoljuk össze a mangókat, az epret, a kávétejszínt, a bort és a vanília aromát. Akkor készült el, amikor lágy és krémes. Ez nagyjából 1-2 percet vesz igénybe. Tálalás előtt tegyük 2 órára a hűtőbe. Tálaláskor díszíthetjük mentalevéllel, ha szeretnénk.
Tipp: Ez nem csak leves, jégkrémekhez is kitűnő öntet. Előételként is felszolgálhatjuk, süteményöntetnek is használhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése