Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2010. március 17., szerda

22.

Marhaszegy

Előkészítés: 9 perc
Főzési idő: 3 óra
Adag: 8 főre elegendő

Hozzávalók

1 kg marhaszegy vastagra szeletelve
1 evőkanál pirospaprika
0,5 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
3 közepes hagyma felszeletelve
2 gerezd fokhagyma meghámozva, félbevágva
4 dl ketchup
4 dl száraz vörösbor
4 dl víz

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Mossuk meg a szegyet és tegyük egy tepsibe. Dörzsöljük bele a paprikát, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Szórjuk rá a hagymát és a fokhagymát. Egy keverőtálban keverjük össze a ketchupöt, a bort és a vizet. Öntsük a marhaszegyre és szorosan fedjük le egy darab alufóliával, de úgy, hogy a fóia ne érjen hozzá a húshoz. Íly módon lefedve süssük 3 órát. Hagyjuk 5-10 percet állni, mielőtt átlósan felszeletelnénk. Melegen tálaljuk, a szaftot pedig egy erre való tálkában adjuk körbe.

Nincsenek megjegyzések: