Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2010. március 17., szerda

23.

Tőkehal lime szószban

Előkészítés: 5 perc
Főzési idő: 20 perc
Adag: 6 főre elegendő

Hozzávalók

6 db tőkehalfilé
¼ teáskanál só
¼ teáskanál egész fekete bors
4 evőkanál olívaolaj
1 lime félbevágva

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Készítsünk elő egy tepsit. Mossuk meg a halat és szárogassuk meg. Tegyük a tepsibe és szórjuk meg sóval és borssal. Locsoljuk meg olívaolajjal. Csavarjuk rá egy fél lime levét, a megmarad felet pedig vágjuk 4 vékony szeletre. A szeleteket tegyük a halfilékre. Süsükk lefedetlenül 20 percig. Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: