Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2010. március 17., szerda

20.

Az “elfeledett” puszedli

Előkészítés: 14 perc
Főzési idő: 8 óra
Adag: 2 tucat

Hozzávalók

2 db tojásfehérje
3/4 bögre dkg cukor
0,25 teáskanál só
1 teáskanál vanília aroma
0,5 kg kókuszreszelék

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Két tepsi alját béleljük ki sütőpapírral. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá majd folyamatos keverés közben adjuk hozzá a cukrot is. Nem baj, ha a cukor nem oldódik fel teljesen. Még mindig folytatva a keverést, adjuk hozzá a sót és a vaníliát. Fakanállal keverjük bele a kókuszreszeléket. A keverékből szaggassunk teáskanál nagyságú adagokat az előkészített tepsikbe. Tegyük a tepsiket a sütőbe, majd kapcsoljuk ki azt, és hagyjuk úgy éjszakára. Reggel kivehetjük a sütőből.

Variáció

Ha gondoljuk, megmárthatjuk a puszedliket olvasztott csokoládéban, mielőtt a sütőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések: