Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2010. március 17., szerda

15.

Gefilte Tenger Gyümölcsei

Előkészítés: 4 perc
Főzési idő: 2 óra
Adag: 8 főre elegendő

Elkészítés

65 dkg fagyasztott gefilte fish
1 evőkanál fokhagymapor
1 evőkanál hagymapor
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
740 g boltban kapható tenger gyümölcsei szósz

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy tepsi alját fújjuk be olajspray-vel. Mossuk át a fagyasztott gefilte fish-t és tegyük a tepsibe. Szórjuk meg a fokhagyma- és a hagymaporral, majd borítsuk be az apróra vágott vöröshagymával. Öntsük rá a szószt, hogy sűrűn takarja. Fedjük le alufóliával és süssük 2 órát. Eztán tegyük egy konténerbe és tegyük a hűtőbe, amíg ki nem hűl teljesen. Ez legalább 4 órát vesz igénybe.

Gefilte fish török salátával

Előkészítés: 2 perc
Főzési idő: 2 óra
Adag: 8 főre elegendő

Hozzávalók

65 dkg fagyasztott gefilte fish
75 dkg boltban kapható török saláta (hagyma, zöld színű paprika, piros színű paprika, paradicsom, paradicsompüré, olaj, olajbogyó, babérlevél, só, bors, kurkuma)

Elkészítés

Melegístük elő a sütőt 175 fokra és készítsünk elő egy tepsit. Mossuk át a geflite fish-t és tegyük bele a tepsibe. Fedjük le alufóliával. Süssük 1 órát, majd hosszában vágjunk bele egy “zsebet” és öntsük bele a salátát. Takarjuk le az alufóliával, tegyük vissza a sütőbe és süssük még egy órát. Tegyük egy konténerbe és hűtsük legalább 4 órát, amíg teljesen ki nem hűl.

Citromos-kapros lazac

Előkészítés: 2 perc
Főzési idő: 20 perc
Adag: 4 főre elegendő

Hozzávalók

4 db lazacfilé
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 teáskanálnyi átnyomott fokhagyma
1 evőkanál friss, őrölt kapor
0,25 teáskanál só
0,5 teáskanál bors

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Zsírozzunk ki egy tepsit. Mossuk át és szárítsuk meg a lazacfiléket. Öntözzük meg az olívaolajjal és a citromlével, majd szórjuk meg fokhagymával, kaporral, sóval és borssal. Süssük lefedetlenül 20 percet. Hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.

Bor ajánlat: Pinot Noir illik hozzá

Nincsenek megjegyzések: