Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2010. március 16., kedd

4.

Csirkehúsleves

Hozzávalók

1-1,5 kg csirke negyedelve
2 krumpli
2 hagyma
5 répa
1 édeskrumpli
víz
2 evőkanál só

Elkészítése

Hámozzuk meg a zöldségeket, vágjuk fel a répát és kockázzuk fel a krumplit. A csirkét és a zöldségeket tegyük annyi vízbe, amennyi ellepi, sózzuk meg és forraljuk fel. Vegyük le a lángot és főzzük még 1 órát és 15 percet.

Tálaljuk pészachi tésztával vagy tojás-levesbetéttel, elkészítési módját lsd a 2. számú bejegyzésben.

Répa-krémleves

Hozzávalók

2 hagyma
2,5 l víz
0,5 kg répa
4-5 krumpli
1 teáskanál só

Elkészítése

A hagymát vágjuk kockára. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a répát és a krumplit. Főzzük sós vízben úgy fél órán át, amíg meg nem puhul. Öntsük át egy turmixgépbe és pürésítsük, amíg be nem sűrűsödik.

6-8 adag lesz belőle

A répát édeskrumplival is helyettesíthetjük.

Alacsony zsírtartalmú csirkehúsleves

Hozzávalók

2 db csirke
5-7 db répa
1-2 nagy hagyma
4 nagy krumpli
2 cukkini
1-2 evőkanál só

Elkészítése

Tisztítsuk meg a csirkét és húzzuk le a bőrét. Tegyük annyi vízbe, amennyi ellepi és gyorsan forraljuk fel. Szűrjük le a vizet, szedjük ki a csirkét és tisztítsuk meg a lábost. Töltsük meg a lábost friss vízzel és tegyük vissza a csirkét. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a zöldségeket és sóval együtt tegyük a vízbe. Főzzük 45 percig.

Ha krémesebb állagú levest szeretnénk, hámozzunk meg és reszeljünk le 1 nagyobb répát, és egy citrom levével (3 evőkanál) együtt adjuk a leveshez 10 perccel a főzés vége előtt.

Nincsenek megjegyzések: