Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2015. március 6., péntek

51.

Csirke narancsos mártással


Hozzávalók

6 db, egyenként 10 dkg fél-csirkemell a bőre nélkül
3 evőkanál narancslékoncentrátum  kiolvasztva
1 bögre zsírmentes csirke alaplé vagy víz
3 egész szegfűszeg
1 rúd fahéj
1/8 teáskanál feketebors
1 csipet cayenne bors, ízlés szerint
1,5 teáskanál krumpli keményítő
Narancsszeletek a díszítéshez
Petrezselyem

Elkészítése

Egy Teflon sermenyőben, közepes lángon pirítsuk barnára a narancslékoncentrátumban és 1/4 bögre alaplében a csirkemellek mindkét oldalát 15-20 perc alatt. Adjuk hozzá a szegfűszeget, a fahéjrudat, a borsot, a cayenne borsot és 0,5 bögre alaplét. Forraljuk fel, vegyük le a lángot, tegyünk rá egy fedőt és főzzük 7-10 percig, amíg a csirke teljesen át nem fő és már nem nyers belül.

A maradék 1/4 bögre alaplében keverjük a krumplikeményítőt csomómentesre és adjuk a serpenyőben fővő csirkéhez. Kevergessük addig, amíg a mártás be nem sűrűsödik és gyöngyözni nem kezd. Tálaláskor díszítsük narancsszeletekkel és petrezselyemmel.


Nincsenek megjegyzések: