Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2015. március 26., csütörtök

60.

Fokhagymával és Salottahagymával Megszórt, Héjában Sült Krumpli

Hozzávalók

25-30 újburgonya
2 gerezd fokhagyma
2 salottahagyma (mogyoróhagyma?)
3 evőkanál olívaolaj
1,5 teáskanál kóser só
1 teáskanál szárított petrezselyem
1/4 teáskanál feketebors

Elkészítése

Főzzük a kruplit héjastól sós vízben épp csak addig, amíg el nem kezd puhulni. Szűrjük le és tegyük félre.

Amíg fő a krumpli, addig vágjuk nagyon apró kockákra a fokhagymát és a salottahagymát. Tegyük egy kis keverőtálba és adjuk hozzá az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a petrezselymet. Alaposan keverjük el.

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

Egy tepsi alját borítsuk be sütőpapírral és tegyük rá a krumplit. A krumpli tetejére tegyünk még egy sütőpapírt és egy hasonló méretű tepsivel nyomjuk össze a krumplikat. De ne túl erősen, nem kell teljesen laposnak lenniük.

Vegyük le a második sütőpapírt és minden krumplira kanalazzunk a hagymás keverékből. Süssük 25-30 percig, amíg a krumplik teteje picit meg nem barnul és ropogósnak nem tűnnek.

Nincsenek megjegyzések: