Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2015. március 26., csütörtök

58

Gombás-Krumplis Pite

Hozzávalók

1,35 kg krumpli meghámozva és felkockázva
750g vegyes gomba megtisztítva, felszeletelve
10 újhagyma felkarikázva, csak kevés zöldjével
2 evőkanál olíva olaj
3 tojás
2 dl tej
csipet szerecsendió
2 evőkanál reszelt parmezán (opcionális)
só és frissen őrölt bors

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A krumplit főzzük puhára. Szűrjük le és pürésítsük. Keverjünk bele 50ml tejet, 1 tojást, sót és borsot és alaposan dolgozzuk össze. Kanalazzuk egy 23 cm átmérőjű pite formába.

Az olíva olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben és pároljuk rajta a gombát és az újhagymát, amíg a gomba összes leve el nem fő. Kanalazzuk a krumpli közepébe.

A maradék tejet keverjük össze 2 tojással, a szerecsendióval, sóval és borssal. Öntsük a gomba tetejére és ha használunk, szórjuk meg parmezánnal.

Süssük az előmelegített sütőben 40 percig, amíg a gombás keverék bele nem sül a krumpli közepébe.

Tálaláskor díszíthetjük snidlinggel. Friss salátával tálaljuk.

*Csak akkor vegetáriánus az étel, ha parmezán nélkül készül.

Nincsenek megjegyzések: