Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2015. március 26., csütörtök

56.

Spenótos Krumplifészek

Hozzávalók

4 nagy krumpli
1 teáskanál só
1/4 - 1/2 teáskanál bors
2,5 teáskanál fokhagymapor
2,5 teáskanál hagymapor
4 teáskanál olaj
olaj spray
4 bögre fagyasztott spenót felolvasztva (főzve kb. 2 bögrényi lesz)
4 teáskanál extraszűz olívaolaj
4 nagy tojás

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Reszeljük le a krumplit és adjunk hozzá 0,5 teáskanál sót. Keverjük el és tegyük egy szűrőbe, a szűrő alá pedig egy tálat. Hagyjuk állni 20 percet.

Egy nagy serpenyőben pároljuk meg olíva olajon a spenótot. Fűszerezzük 2 teáskanál fokhagymaporral, 2 teáskanál hagymaporral és 0,5 teáskanál sóval. Főzzük úgy 6-8 percig, amíg a víz nagyja el nem párolog, és tegyük félre.

A reszelt krumpliból nyomjunk ki annyi vizet, amennyit csak tudunk. Fűszerezzük 0,5 teáskanál fokgyamaporral, 0,5 teáskanál hagymaporral és 0,5 teáskanál borssal. Adjunk hozzá 4 teáskanál olajat és alaposan keverjük el.

Az olaj spray-vel alaposan fújjunk be egy 12-lukú muffin sütőformát és mindegyik lukat béleljük ki a reszelt krumplival egészen a luk tetejéig. Süssük 15 percig, amíg el nem kezd barnulni. Vegyük ki a sütőből és tegyük félre.

Egy közepes méretű tálban verjük fel a tojásokat, adjunk hozzá egy csipet sót és alaposan keverjük el a spenóttal. Kanalazzuk a spenótot a fészkekbe és süssük 10 percig, amíg a tojás meg nem fő.

Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni egy kicsit. Egy késsel óvatosan lazítsuk meg a fészkek széleit és óvatosan emeljük ki őket a formából.

12 adag lesz belőle.










  • Grate the potatoes, add ½ tsp of salt, mix well and let them sit in a colander with a bowl under it for 20 minutes.
  • In a large skillet, sauté spinach in olive oil. Season with 2 tsp garlic powder, 2 tsp onion powder and ½ tsp salt. Cook until most of the water had evaporated, 6-8 minutes. Set aside.
  • Squeeze as much water out of the grated potatoes as you can. Season with ½ tsp garlic powder, ½ tsp. onion powder, ½ tsp pepper. Add 4 tsp vegetable oil and mix well.
  • Generously spray a 12 muffin tin pan with cooking spray.
  • Arrange grated potatoes into each muffin cup, pressing against the bottom and up the sides.
  • Bake in the oven for 15 minutes or until they start to brown slightly . Remove from the oven and set aside.
  • In a medium size bowl, beat eggs, add a pinch of salt and spinach and mix until well combined.
  • Evenly spoon spinach in each potato nest.
  • Bake for 10 minutes or until egg is cooked.
  • Remove from the oven and let them cool slightly.
  • Carefully unmold each potato nest using a butter knife around the edges of the nest.
  • Makes 12 potato nests
  • ENJOY!! From May I Have That Recipe.
  • - See more at: http://mayihavethatrecipe.com/2012/03/26/not-just-for-passover-recipes-part-2-spinach-potato-nest-bites/#sthash.nxZAvbzB.dpuf



  • 4 large Yukon Gold Potatoes
  • 1 tsp salt
  • ¼ - ½ tsp pepper
  • 2½ tsp garlic powder
  • 2½ tsp onion powder
  • 4 tsp vegetable oil
  • Cooking Spray
  • 4 cups of frozen spinach thawed (yields 2 cups cooked )
  • 4 tbs extra virgin olive oil
  • 4 large eggs
  • - See more at: http://mayihavethatrecipe.com/2012/03/26/not-just-for-passover-recipes-part-2-spinach-potato-nest-bites/#sthash.nxZAvbzB.dpuf


  • 4 large Yukon Gold Potatoes
  • 1 tsp salt
  • ¼ - ½ tsp pepper
  • 2½ tsp garlic powder
  • 2½ tsp onion powder
  • 4 tsp vegetable oil
  • Cooking Spray
  • 4 cups of frozen spinach thawed (yields 2 cups cooked )
  • 4 tbs extra virgin olive oil
  • 4 large eggs
  • - See more at: http://mayihavethatrecipe.com/2012/03/26/not-just-for-passover-recipes-part-2-spinach-potato-nest-bites/#sthash.nxZAvbzB.dpuf


  • 4 large Yukon Gold Potatoes
  • 1 tsp salt
  • ¼ - ½ tsp pepper
  • 2½ tsp garlic powder
  • 2½ tsp onion powder
  • 4 tsp vegetable oil
  • Cooking Spray
  • 4 cups of frozen spinach thawed (yields 2 cups cooked )
  • 4 tbs extra virgin olive oil
  • 4 large eggs
  • - See more at: http://mayihavethatrecipe.com/2012/03/26/not-just-for-passover-recipes-part-2-spinach-potato-nest-bites/#sthash.nxZAvbzB.dpuf


  • 4 large Yukon Gold Potatoes
  • 1 tsp salt
  • ¼ - ½ tsp pepper
  • 2½ tsp garlic powder
  • 2½ tsp onion powder
  • 4 tsp vegetable oil
  • Cooking Spray
  • 4 cups of frozen spinach thawed (yields 2 cups cooked )
  • 4 tbs extra virgin olive oil
  • 4 large eggs
  • - See more at: http://mayihavethatrecipe.com/2012/03/26/not-just-for-passover-recipes-part-2-spinach-potato-nest-bites/#sthash.nxZAvbzB.dpuf

    Nincsenek megjegyzések: