Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2013. március 18., hétfő

50.


Pészachi körtés sütemény

Hozzávalók

Töltelékhez:

8 körte meghámozva, vékony szeletekre vágva
1 zacskó vaníliás cukor
0,5 bögre cukor (1 bögre = 250ml)
0,5 teáskanál fahéj
3-4 evőkanál citromlé

Tésztához:

1 csomag vaníliáscukor
0,5 bögre cukor
1 bögre darált mandula
3/4 bögre krumpli keményítő
0,5 bögre olaj

Elkészítése

Töltelék:

A körtéket egy nagyobb méretű tálban keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és citromlével majd tegyük egy közepes tepsibe.

Tészta:

Keverjük össze az összes hozzávalóját és szórjuk a körte tetejére.

Süssük 175 fokon úgy 40 percig.


Nincsenek megjegyzések: