Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2015. március 26., csütörtök

62.

Csokoládéba Mártott Eper

Hozzávalók

30 dkg pészachi kóser félédes vagy keserű csokoládé
1 evőkanál pészachi kóser olaj vagy margarin (lehet kókuszzsír is)
1 kg eper
opcionális: 0,5 bögre pészachi kóser fehér csokoládé csipsz díszítéshez (nem egyszerű ilyet találni, a recept jó enélkül is)

Elkészítése

Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét a zsiradékkal. Amíg olvad, addig mossuk és szárítsuk meg az epret, a csumáját hagyjuk rajta. Mártogassuk az epreket egyesével a csokoládéba, csepegtessük le a fölösleges csokoládét róla és tegyük egy előkészített tálra (beborítva sütőpapírral vagy selyempapírral). Ha a csokoládé elkezdene összeállni, adjunk hozzá több zsiradékot és melegítsük újra. Ha használunk fehér csokoládét a díszítéshez, akkor azt is olvasszuk fel gőz fölött némi zsiradékkal, öntsük egy uzsonnás zacskóba, vágjuk le a sarkát és rajzoljunk mintákat vele a már kihűlt csokoládéra. Tálalásig tároljuk a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések: