Hozzávalók
Tortához:
3 tojás
¾ bögre cukor
1/3 bögre olaj
¾ bögre
süteményekhez való maceszliszt (a linkre kattintva egy budapesti kóser bolt online vásárlási felületére jutunk, de személyes vásárlásra is van lehetősége azoknak, akik nem szeretnek online rendelni)
5 alma hámozva,
felszeletelve
Díszítéshez:
1/3 bögre durvára
aprított dió
½ bögre cukor
2 teáskanál fahéj
Elkészítése
Egy közepes
méretű tálban verjük fel a tojásokat a cukorral és az olajjal, amíg könnyű,
levegős nem lesz. Adjuk hozzá a maceszlisztet és alaposan keverjük el. Öntsük a
felét egy enyhén kizsírozott négyszögletes tepsibe és a tetején terítsük szét a
felszeletelt almák felét. Öntsük rá a megmaradt tésztaalapot és terítsük rá a
maradék almát.
A díszítéshez
keverjük el a hozzávalókat és szórjuk az alma tetejére. 175 fokra előmelegített
sütőben süssük nagyjából másfél órát.
8-9 főre elegendő
adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése