Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2013. március 18., hétfő

45.


Pészachi zöldségkenyér

Hozzávalók

1 nagy hagyma kockára vágva
3 evőkanál olaj
3,5 bögre zeller felszeletelve (1 bögre=250ml)
3 répa lereszelve
1 zöld kaliforniai paprika felkockázva
0,5 piros kaliforniai paprika felkockázva
2/3 bögre gomba szeletekre vágva
4 evőkanál víz
4 felvert tojás
1 közepes méretű krumpli lereszelve
1 bögre maceszliszt
2 teáskanál só
0,5 teáskanál bors

Elkészítése

Pároljuk meg a hagymát az olajon és adjuk hozzá a zellert, a répát, a paprikákat és a gombát. Pároljuk tovább fedő alatt és a párolási idő nagyjából felénél adjuk hozzá a vizet. Egy tálkában keverjük össze a tojást a krumplival, a párolt zöldségekkel, a maceszliszttel, sóval és borssal. Öntsük egy kikent kenyérsütő formába és süssük 190 fokon 50 percig.


Nincsenek megjegyzések: