Hozzávalók
3/4 bögre barna cukor (1 bögre = 250 ml)
1/2 bögre ecet
1 bögre víz
1 csipet só
2 fej vöröshagyma
1 bögre kecsöp (pészachi kóser)
70 dkg rostélyos
Elkészítése
Vágjuk vékony karikákra a hagymát és fektessük egy tepsi aljába. Tegyük rá a hússzeleteket. a többi hozzávalót keverjük össze és öntsük a húsra. Süssük 200 fokon lefedetlenül fél órát, majd fedjük le és vegyük le a hőmérsékletet 175 fokra és így süssük tovább 2-2,5 órát attól függően, hogy mennyire átsülten szeretjük a marhát.
Lazac gyorsan és egyszerűen
Hozzávalók
6 szelet lazacfilé
citromlé
2 teáskanál cukor
1/4 bögre olívaolaj (1 bögre = 250 ml)
só
bors
kapor
Elkészítése
Áztassuk a lazacszeleteket citromlébe egy órára majd öblítsük le. Öntsünk rá olívaolajat majd sózzuk-borsozzuk, adjuk hozzá a cukrot és a kaprot is. Süssük 175 fokon 20 percet, majd grillezzük 3 percet. Hidegen és melegen is egyaránt finom.
Mini krumplis knís
Hozzávalók
3 bögre krumplipüré (1 bögre = 250 ml)
2 felvert tojás
2 evőkanál margarin
1 teáskanál só
bors
1/3 bögre maceszliszt
1 tojássárgája 1 evőkanál vízzel felverve
1 vöröshagyma apróra vágva
Elkészítése
Pároljuk puhára a hagymát az olajon. Egy közepes keverőtálban keverjük össze a krupmlipürét, a tojást, a margarint, a sót, a borsot, a maceszlisztet és a hagymát. Formázzunk gombócokat a masszából és a tetejüket kenjük meg a vizes tojássárgájával. Helyezzük egy alaposan kikent tepsibe és süssük 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig vagy amíg meg nem barnul. Fagyasztva is tárolható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése