Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2013. március 5., kedd

42.

Édes hús

Hozzávalók

3/4 bögre barna cukor (1 bögre = 250 ml)
1/2 bögre ecet
1 bögre víz
1 csipet só
2 fej vöröshagyma
1 bögre kecsöp (pészachi kóser)
70 dkg rostélyos

Elkészítése

Vágjuk vékony karikákra a hagymát és fektessük egy tepsi aljába. Tegyük rá a hússzeleteket. a többi hozzávalót keverjük össze és öntsük a húsra. Süssük 200 fokon lefedetlenül fél órát, majd fedjük le és vegyük le a hőmérsékletet 175 fokra és így süssük tovább 2-2,5 órát attól függően, hogy mennyire átsülten szeretjük a marhát.

Lazac gyorsan és egyszerűen

Hozzávalók

6 szelet lazacfilé
citromlé
2 teáskanál cukor
1/4 bögre olívaolaj (1 bögre = 250 ml)

bors
kapor

Elkészítése

Áztassuk a lazacszeleteket citromlébe egy órára majd öblítsük le. Öntsünk rá olívaolajat majd sózzuk-borsozzuk, adjuk hozzá a cukrot és a kaprot is. Süssük 175 fokon 20 percet, majd grillezzük 3 percet. Hidegen és melegen is egyaránt finom.


Mini krumplis knís 

Hozzávalók

3 bögre krumplipüré (1 bögre = 250 ml)
2 felvert tojás
2 evőkanál margarin
1 teáskanál só
bors
1/3 bögre maceszliszt
1 tojássárgája 1 evőkanál vízzel felverve
1 vöröshagyma apróra vágva

Elkészítése

Pároljuk puhára a hagymát az olajon. Egy közepes keverőtálban keverjük össze a krupmlipürét, a tojást, a margarint, a sót, a borsot, a maceszlisztet és a hagymát. Formázzunk gombócokat a masszából és a tetejüket kenjük meg a vizes tojássárgájával. Helyezzük egy alaposan kikent tepsibe és süssük 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig vagy amíg meg nem barnul. Fagyasztva is tárolható.





Nincsenek megjegyzések: