Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2012. március 27., kedd

34.

Zsidó Penicilin, avagy húsleves maceszgombóccal – Judit módra  

HOZZÁVALÓK
a leveshez

  • 1 db nagy, levesnek való csirke 
  • 1 db hagyma 
  • 2 szál zeller 
  • 2 db csirkehúsleves-kocka 
  • só 
  • bors 

a maceszgombóchoz
  • 2 evőkanál csirkezsír vagy olaj
  • 2 db lágyan felvert tojás
  • 0,5 bögre (175 g) maceszliszt 
  • 1 csipet só 
  • 2 evőkanál alaplé vagy víz  

ELKÉSZÍTÉSE

Egy nagy lábosba tegyük bele a leves összes hozzávalóját. Öntsük fel vízzel és addig főzzük lefedve, amíg el nem válik a hús a csonttól. Vegyük ki a levesből a zellert és a hagymát, távolítsuk el a csirke csontját és tegyük félre.

A maceszgombóchoz keverjük össze a zsiradékot a tojással és adjuk hozzá a maceszlisztet majd a sót. Amikor már kellőképp összeállt, adjuk hozzá az alaplét / vizet. Fedjük le a tálat és tegyük a masszát 20 percre a hűtőbe. Adjuk aztán a leveshez evőkanalanként. Össze fog állni gombócokká a leves tetején. Főzzük addig lefedve, amíg el nem készül a gombóc (kb. 20 perc).

Adjuk hozzá a csirkecsontot és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: