HOZZÁVALÓK
a leveshez
- 1 db nagy, levesnek való csirke
- 1 db hagyma
- 2 szál zeller
- 2 db csirkehúsleves-kocka
- só
- bors
a maceszgombóchoz
- 2 evőkanál csirkezsír vagy olaj
- 2 db lágyan felvert tojás
- 0,5 bögre (175 g) maceszliszt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál alaplé vagy víz
ELKÉSZÍTÉSE
Egy nagy lábosba tegyük bele a leves összes hozzávalóját. Öntsük fel vízzel és addig főzzük lefedve, amíg el nem válik a hús a csonttól. Vegyük ki a levesből a zellert és a hagymát, távolítsuk el a csirke csontját és tegyük félre.
A maceszgombóchoz keverjük össze a zsiradékot a tojással és adjuk hozzá a maceszlisztet majd a sót. Amikor már kellőképp összeállt, adjuk hozzá az alaplét / vizet. Fedjük le a tálat és tegyük a masszát 20 percre a hűtőbe. Adjuk aztán a leveshez evőkanalanként. Össze fog állni gombócokká a leves tetején. Főzzük addig lefedve, amíg el nem készül a gombóc (kb. 20 perc).
Adjuk hozzá a csirkecsontot és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése