Hozzávalók
- 1 bögre krumplipüré (250 g)
- 1/3 bögre maceszliszt (83 1/3 g)
- 2 evőkanál krumpli keményítő
- 0,5 kisebb hagyma apróra vágva
- 2 tojásfehérje vagy ¼ bögre (62,5 g) pészachi tojáspótló
- 0,5 teáskanál feketebors
- 0,25 teáskanál só
- 1 bögre friss vagy fagyasztott brokkoli finomra vágva, megpárolva (250g)
- olaj spray
Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy keverőtálban keverjük össze a krumplipürét, a maceszlisztet, a krumplikeményítőt, a hagymát, a tojásfehérjét, a borsot és a sót. Osszuk a tésztát hat gömbre és nyújtsuk ki őket. Osszuk szét a brokkolit rajtuk egyenlően és hajtsuk rá a tésztát batyuszerűen. Jól tapasszuk össze a széleit, hogy teljesen lezáródjanak
Egy tepsire helyezett sütőpapírt alaposan fújjunk be olaj spray-vel, tegyük rá a párnácskákat és a sütő alsó rácsán süssük oldalanként 15 percig.
Gombás-spenótos kugel muffin formában*
Hozzávalók
- 0,5 bögre (175ml) olívaolaj
- 1 lb (0,5 kg) gomba vékonyra szeletelve
- 3 szál zeller a levele nélkül, feldarabolva
- 1 db közepes hagyma kockára vágva
- 0,75 bögre víz (187 ml)
- 3 db nagyobb tojás
- 10,5 ounce (300g) sűrített konzerv húsleves vagy zöldségleves higítatlanul
- 7 lap macesz apró darabokra tördelve
- 1,5 teáskanál só
- 0,5 teáskanál bors
- 1 csipet szárított kakukkfű
- 10 ounce (285g) fagyasztott spenót kiolvasztva, lecsöpögtetve
Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Zsírozzunk ki egy muffinsütő formát 24 db muffinnak.
Forraljuk fel az olajat egy serpenyőben viszonylag nagy lángon. Pirítsuk meg benne a hagymát, a zellert és a gombát, amíg el nem párolog a zöldségekből kifővő víz és a gomba meg nem barnul. Ez kb. 10 percet vesz igénybe. Ekkor keverjük bele a vizet, vegyük le a tűzről és tegyük félre.
Egy nagy keverőtálban verjük fel a tojást a csirke alaplével. Keverjük bele a maceszdarabokat és a fűszereket, majd a spenótot, és alaposan keverjük el. Adjuk hozzá a gombás keveréket és jól keverjük össze.
Kanalazzuk a tésztát a muffin-formába. Annyit tegyünk a lukakba, amennyi teljesen megtölti. Süssük 25 percig, amíg aranybarna nem lesz. Egy késsel lazítsuk meg a kugeleket és azonnal tálaljuk vagy pedig hagyjuk kihűlni egy vágódeszkán és zacskózzuk be későbbi újramelegítéshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése