Visszaszámláló az első Széder estig Budapesten

2012. március 27., kedd

38.

Krumplis tócsni*

 Hozzávalók
  • 4 db közepes nagyságú krumpli meghámozva (felhasználásig áztassuk vízben)
  • 1 db közepes nagyságú hagyma apróra vágva
  • 2 db lágyan felvert tojás
  • 0,5 teáskanál só
  • 1/8 teáskanál bors
  • 2-3 evőkanál maceszliszt
  • Olaj a sütéshez (vagy olaj spray alacsony zsírtaltalmú tócsnihoz)
  • Almaszósz vagy tejföl* (opcionális)
Ha használunk tejfölt, akkor tejes, egyébként parve.


Elkészítése

Reszeljük le a krumplit kézzel vagy robotgéppel. Adjuk hozzá a hagymát, a sót, a borsot és a maceszlisztet és alaposan keverjük össze.

Egy mély serpenyőt töltsünk tele olajjal, melegítsük fel, és evőkanálnyi darabonként süssük ki a tócsnikat.

Almaszósszal vagy tejföllel tálaljuk

Ha alacsony zsírtaltamú tócsnit szeretnénk készíteni, akkor egy tepsire tegyünk sütőpapírt, fújjunk rá olaj sprayt, halmozzunk rá púpozott evőkanálnyi adagokat a tésztából, fújjuk le ismét az olajjal és süssük 230 fokon addig, míg a teteje meg nem barnul. Fordítsuk meg, és süssük tovább, ha szükséges.

Nincsenek megjegyzések: