Hozzávalók
- 4 db közepes nagyságú krumpli meghámozva (felhasználásig áztassuk vízben)
- 1 db közepes nagyságú hagyma apróra vágva
- 2 db lágyan felvert tojás
- 0,5 teáskanál só
- 1/8 teáskanál bors
- 2-3 evőkanál maceszliszt
- Olaj a sütéshez (vagy olaj spray alacsony zsírtaltalmú tócsnihoz)
- Almaszósz vagy tejföl* (opcionális)
Elkészítése
Reszeljük le a krumplit kézzel vagy robotgéppel. Adjuk hozzá
a hagymát, a sót, a borsot és a maceszlisztet és alaposan keverjük össze.
Egy mély serpenyőt töltsünk tele olajjal, melegítsük fel, és
evőkanálnyi darabonként süssük ki a tócsnikat.
Almaszósszal vagy tejföllel tálaljuk
Ha alacsony zsírtaltamú tócsnit szeretnénk készíteni, akkor
egy tepsire tegyünk sütőpapírt, fújjunk rá olaj sprayt, halmozzunk rá púpozott
evőkanálnyi adagokat a tésztából, fújjuk le ismét az olajjal és süssük 230
fokon addig, míg a teteje meg nem barnul. Fordítsuk meg, és süssük tovább, ha
szükséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése