Hozzávalók
- 2 bögre (0,5 kg) kockára vágott hagyma
- 2 bögre (0,5 kg) zeller nagyobb darabokra vágva
- 6 evőkanál margarin
- 4 lap macesz
- 2 bögre (0,5 kg) gesztenye megfőzve és feldarabolva vagy 2 bögre (0,5 kg) dió feldarabolva
- 2 bögre (0,5 kg) gomba vékonyra szeletelve
- 2 teáskanál friss kakukkfű
- 2 teáskanál friss rozmaring
- 2 teáskanál friss zsálya
- 0,5 bögre (175g) friss petrezselyem felaprítva
- 1 teáskanál só
- 0,25 teáskanál bors
- 2 db tojás alaposan felverve
Elkészítése
Főzzük a hagymát és a zellert a margarinban egy közepes
méretű serpenyőben, közepes lángon lefedve. Főzzük addig, amíg meg nem puhul,
kb. 8-10 perc. Tegyük egy keverőtálba.
Áztassuk a maceszt 3-5 percig annyi vízben, amennyi ellepi.
Szűrjük le és nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet. Adjuk a hagymás-zelleres
keverékhez.
Adjuk a keverékhez a gesztenyét/diót, a kakukkfüvet, a
rozmaringot, a zsályát, a petrezselymet, a sót, a borsot és a tojást.
A töltelék egy 5,5-6 kilós pulykához elegendő adag.
*Maga a recept parve, de nyilván húst töltünk vele, úgyhogy inkább a húsos kategóriába sorolnám.
*Maga a recept parve, de nyilván húst töltünk vele, úgyhogy inkább a húsos kategóriába sorolnám.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése